İstanbul Teknik Üniversitesi Ödülleri
31.08.2022
Öne çıkan görsel

İstanbul Teknik Üniversitesi, güçlü birikimi ve dinamik yapısıyla ülkemizin ve dünyanın en köklü teknik üniversitelerindendir. Önümüzdeki yıl 250. yaşına girecek olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yeniliklerin ve başarıların ödüllendirilmesi, araştırma ve hizmet kültüründe çok önemli bir yere sahiptir. Bu bakış açısıyla hayata geçirdiğimiz “İstanbul Teknik Üniversitesi Ödülleri”; toplumsal katkıyı ön planda tutan, yeni teknolojiler geliştiren, üniversite-sanayi işbirliğini önemseyen, yenilikçi bir bakışla üretilen proje, patent ve ürün odaklı çalışmalarla birlikte bilim dünyasına eğitim ve sosyal alanlarda hizmet etmiş araştırmacıları ödüllendirmeyi amaçlamaktadır. İTÜ Ödülleri’ne, alanlarında gelişmeye önemli katkıları olan, bilimsel mükemmeliyet ve/veya uygulama odaklı araştırmaları ile ülkemizin Ar-Ge kültürüne katkı sağlayan tüm araştırmacılar katılabilir. Her yıl Bilim, Genç Akademisyen Başarı, Tematik Alan Araştırma, Hizmet ve Özel Ödüller başta olmak üzere on altı alt kategoride verilecek olan İTÜ Ödülleri, 2022 yılında “Sürdürülebilirlik” tematik alanında da bilimsel ve toplumsal fikir ve projeleri ödüllendirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca, Prof. Dr. Mustafa İnan’ın doğumunun 111. yıldönümü anısına; akademisyenin çalışma alanında bilimsel başarılara sahip araştırmacılara “Mustafa İnan Özel Ödülü” verilecektir. Bu ödül öneri usulü değerlendirilecek olup tüm araştırmacılara açıktır. “İstanbul Teknik Üniversitesi Ödülleri” için son başvuru tarihi 30 Eylül 2022’dir.