TR | EN
Eğitim-Ögretim Yılı Hakkında Duyuru
20.02.2023

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

20.02.2023 tarihinde toplanan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Senatosu şu kararları almıştır.

1. Eğitimlerine ara verilen Tıp Fakültesinin 1. 2. ve 3. sınıfları ile Turizm Fakültesi çevrimiçi/eşzamanlı olarak eğitimlerine 20.02.2023 tarihinden itibaren devam edeceklerdir.
  2. Eğitim öğretime daha önce başlamamış tüm birimlerde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı  27.02.2023 tarihinde başlatılacaktır.
  3. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı akademik takvimlerimiz güncellenmiştir
  4. (a) Yükseköğretim Kurulu Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı’nın 17.02.2023 tarih ve 12552 sayılı yazısına istinaden 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında,
  • Tıp Fakültesi’nin 4, 5 ve 6. sınıfları ile Diş Hekimliği Fakültesi’nin 4 ve 5. sınıflarında yer alan laboratuvar, klinik uygulama, intörn ve stajyer uygulamaları,
  • Sağlık Bilimleri Fakültesinin Ebelik ve Hemşirelik bölümlerinin 4. Sınıfları,
  • Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesinin, 4. Sınıf “Öğretmenlik Uygulaması 2” dersleri ile Eğitim Fakültesinin “Okullarda RPD Uygulamaları 2” dersinin,
  • Mezunlara yönelik yürütülen Pedagojik Formasyon Eğitimi sertifika programında yer alan “Öğretmenlik Uygulaması 2” dersi,yüz yüze eğitimle devam edecektir

(b) Diğer tüm akademik birimlerde 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Yarıyılı ile sınırlı kalmak kaydıyla eğitim ve öğretimin uzaktan öğretim (çevrimiçi/eş zamanlı) olarak yapılacaktır

(c) Yükseköğretim Kurulunun uzaktan öğretime ilişkin yeni bir karar alması halinde (b) maddesindeki karar yeniden gözden geçirilecektir.

1. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Bahar Yarıyılında uzaktan öğretim uygulanacağı belirtilen teorik, uygulamalı ve laboratuvar derslerinin “Ders Hazırlama, Sunma ve Değerlendirme İlkeleri belirlenmiştir.
  2. Depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde veya birinci derece yakınları bu illerde ikamet edip diğer illerdeki üniversitelerde kayıtlı olan öğrencilerden uygulamalı eğitime devam edecek olanların talep etmeleri halinde, birinci derece yakınlarının ikametgahının  veya  geçici  ikametgahının Eskişehir’de bulunması durumunda üniversitemizdeki eş değer diploma programlarında özel öğrenci olarak bu eğitimlerini alabileceklerdir.
  3. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı Yaz Okulu akademik takvimi dersler 24 Temmuz 2023 tarihinde başlayacak ve 5 hafta olacak şekilde güncellenmiştir.
  4. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı sonu için belirlenen 09 Şubat 2023 tarihindeki tek ders sınavına giremeyen depremden etkilenen üniversitemiz öğrencilerinin tek ders sınav tarihi 2 Mart 2023 olarak belirlenmiştir.
  5. Üniversitemiz Yönetim Kurulu’nun 18/01/2023 tarih ve 3/15 sayılı kararı ile belirlenen öğrencilere verilecek başvuru/ belge ücretleri (Diploma (2. Nüsha)  ve Diploma Eki (2. Nüsha)) 6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş ve çevresinde meydana gelen depremlerde etkilenen öğrencilerden alınmayacaktır. Ayrıca bu öğrencilerden yüksek tirajlı bir gazetede kayıp ilanı vermeleri istenmeyecektir. Bu öğrencilerin dilekçelerine kendisi veya birinci derece yakınlarına ait e- devlet üzerinden veya Nüfus Müdürlüklerinden alınacak “Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Bilgileri” belgelerini eklemeleri yeterli olacaktır.