TR | EN
2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı e-Başvuru Sistemi Girişi
5.08.2024

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Lisansüstü Programlarına Asıl Öğrenci Kabulünde Gerekli Lisans/Yüksek Lisans Mezuniyet Alanları Ve Kontenjanları

e_başvuru kılavuzu

e-BAŞVURU SİSTEMİ 05.08.2024 TARİHİ SAAT 08:00’DA AÇILACAK ve 22.08.2024 SAAT 23:59’DA KAPANACAKTIR.

 

BAŞVURU TAKVİMİ

Çevrimiçi Başvuru Tarihleri

05-22 Ağustos 2024

Mülakata Girmeye Hak Kazanan Aday Listesi İlanı

23 Ağustos 2024

Mülakat Sınavı

26-27 Ağustos 2024

Sonuçların İlanı

02 Eylül 2024

Kesin Kayıt Tarihleri

03-06 Eylül 2024

I. Yedek Adayların İlan Tarihi

09 Eylül 2024

I. Yedek Adayların Kayıt Tarihleri

10 Eylül 2024

II. Yedek Adayların İlan Tarihi

11 Eylül 2024

II. Yedek Adayların Kayıt Tarihleri

12 Eylül 2024

 

  • Program başvuru sayfasına https://enstitubasvuru.ogu.edu.tr/ adresinden ulaşılmaktadır. Giriş yapabilmek için hesap oluşturma formu eksiksiz doldurulduktan sonra e-mail adresinize parola oluşturmak için bağlantı gönderilecektir
  • Sisteme ilk giriş yapıldığında T.C. Kimlik numarasının doğrulanması zorunludur. Kimlik doğrulaması yapılmadan başvuru yapılamaz. Pasaport numarasıyla başvuru yapanlar için kimlik doğrulaması gerekmemektedir.
  • Ön Başvuru yapılacak Enstitü ana sayfadan seçilip dönem başvuru programları listelenir buradan istenilen programa Başvur butonuna tıklanarak açılan sayfada ilgili alanlar doldurulur. Detay kısmında programa ait başvuru koşulları yer almaktadır.
  • Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra hesabınızdan başvurularınıza ulaşabilir taslak halindeyse düzenleme yapabilirsiniz.
  • Adaylar en fazla 2(iki) başvuru yapabilir. (Bir tezli yüksek lisans veya doktoraya ilave olarak bir de tezsiz yüksek lisans)
  • Kendi imkanları ile öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler, başvuru yapılan programlarda yabancı uyruklu kontenjanı varsa başvuruları online olarak yapılabilecektir.
  • Yabancı Uyruklu olarak başvuranlar evraklarını doğru ve okunaklı olarak yükleyecektir. Yabancı Uyruklu başvurularda fotoğraf, kimlik belgesi, diploma(mezuniyet belgesi) ve trankript yüklenmesi (Türkçe tercümeli) zorunludur. Fotoğraf 1 MB’den büyük olmayacak şekilde sadece jpg veya jpeg uzantılı olmalıdır. Yüklenen fotoğraflar adayın tanınmasını sağlayacak ve son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf şeklinde olmalıdır.Sisteme yüklenen belgelerin okunabilir olması gerekmektedir. Aksi durumda geçersiz sayılacaktır. Belgelerin tam olarak sisteme yüklenmesi yeterlidir, ayrıca çıktısının alınıp iletilmesine gerek yoktur.Bilgi ve/veya belgelerin hatalı girilmesi durumunda sisteme taslak olarak kaydetti iseniz tekrar giriş yaparak bilgi ve belgelerinizi sistemden düzeltebilirsiniz. Başvuruyu Tamamla’ya tıklayarak kesinleştiriniz. (Başvurunuz başvuru süresince Taslak’a çevirip düzeltme yapılabilir.)
  • Başvurunuzu tamamladıktan sonra gönderilecek olan E-Posta mesajınız için "Gelen" mesajlarınızı kontrol etmenin yanısıra "Spam" mesajlarınızı da kontrol ediniz.
  • Mail adresinize mail gelmediyse ya mail adresiniz yanlıştır ya da spama düşmüştür. Bu gibi durumlarda bir (1) saat sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz.
  • Nüfus Bilgileri ile Kimlik Doğrula bölümünde hatayla karşılaşırsanız: Eski  Kimliklerde Nüfus Kimlik Bilgilerinin Doğrulama Yöntemini Nüfus Cüzdanı ile doğrula, Yeni Kimliklerde Nüfus Kimlik Bilgilerinin Doğrulama Yöntemini ise TCKK (Yeni T.C Kimlik Kartı) ile doğrulamayı seçiniz 
  • Kılavuzu ve ilanı dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzda belirtilen hususlara uymayan başvuru geçersiz sayılır, başarı sıralamasına alınmaz. Bu konuda sorumluluk adaya aittir. 
  • Başvuru yapılan programların varsa mülakat veya bilim sınavı, İlgili Anabilim Dalı Başkanlıklarında yapılacaktır.
  • E-Başvuru sistemine yüklenmiş bilgilerin kesin kayıt esnasında sunulanlar uyuşmazsa sorumluluk adaya ait olup, bu durumda kesin kayıt hakkı geçersiz sayılır.
  • Mezuniyet Not Ortalaması 4’lük sisteme göre ise 100’lük sistemdeki karşılığının hesabında tüm adaylar için 09.10.2008 tarihli Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen 4'lük sistemden 100'lük sisteme Dönüşüm Eşdeğerlik Tablosu kullanılacaktır.
  • Kesin kayıt hakkı kazananlar, kesin kayıt için istenen belgeleri eksiksiz şekilde (asıl, onaylı vb.) teslim etmek zorundadır. Eksiksiz ve istenilen özellikte olmayan belge ile kesin kayıt yapılmaz, bu durumda hiçbir hak iddia edilemez.
  • İlanda belirtilen başvuru kriterlerine göre yapılmadığı için (hatalı,eksik belge/bilgi... vb.)kabul edilmeyen başvurulara ilişkin her türlü sorumluluk adaylara aittir.
  • Enstitü tarafından bilgileriniz kontrol edilecektir. Eksik veya yanlış bilgi ile başvuran adayların başarı sırası değerlendirilmesi yapılmayacaktır.